Първоначално публикувано от titanium
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Турбо проблеми с турбо на 2.4JTD (136hp) - ретроспекция.
Collapse
X
-
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
-
Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщениеДа,бе интересно ми е с какво едно рециклирано турбо е по-зле от ново?0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеДа след като 95% от предлаганите нови в цял свят са рециклирани ?sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеДа след като 95% от предлаганите нови в цял свят са рециклирани ?ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic
Comment
-
както каза Galeano- плюс още 5 човека познавам дето като чуят за рециклаж и настръхват и почват да плюят през рамо и да се кръстят...
Сервиз нямам
Ти смятай
Да не говорим, че за огромно съжаление и аз карах кола с рециклирана турбина на 500 км и за 4000 км умер!
Колата беше 146 1.9JTD
Пак както каза Galeano- може и да зависи от майсторите, но... нагледах се на "доволни" от рециклажи на турбини
ОК дават година гаранция, но за тая година можеш да минеш 100 и 50000 км, че и повече! Не съм сигурен, че ще издържи 50 000км! Не се заяждам, но докато се разсъждава в тоя любим на мене немски стил "По- евтино и по- добро" просто няма да стане!Last edited by titanium; d.m.y г., 01:26.Добавките, тиксото и телта не ремонтират Вашата кола!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщение...За турбо рециклиране ПОНЕ ЗА МЕН е само изхвърляне на едни 6-7-800лв в кофата!
Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщениекакто каза Galeano- плюс още 5 човека познавам дето като чуят за рециклаж и настръхват и почват да плюят през рамо и да се кръстят...
Ако ще и 500 мнания да ми докараш, това не значи, че са прави. Напротив, мнозинството/стадото винаги греши.
Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщение...Не се заяждам, но докато се разсъждава в тоя любим на мене немски стил "По- евтино и по- добро" просто няма да стане!
Comment
-
коки не ми разбра логиката обаче
Под немското мото имах предвид следното:
- вчера в един сервиз на един му сменяха свещите на 4ри цилиндрова кола... спомена се, че е дал пича за свещи 90 лв... един се изтърси ни в клин ни в ръкав, че видите ли "ХАХАХХА аз за моята 6 цилиндрова дадох 70лв"
Ама на единия са му оригинални, а на другия кучета свирепи... на единия ще му изкарат некво време другия се сещате! Та това споменах, че просто НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ШАНС, рециклирана турбина да има същите параметри, колкото оригинална и да изкара същото време, колкото оригиналната! А и аз не си ги смуча тия неща от пръстите- сега съгласете се с мен, че турбините не се чупят еднакво, има шанс проблемът да подлежи на рециклаж и тя да си стане, ама проблемът да е бил малък и общото състояние на турбото да е било много добро, а ако турбото е било не от кофата извадено, а е било за кофата и го рециклираш- гледай какво става! А и когато моята 146 изохка и гореше повече масло отколкото нафта казах на няколко механици "дай пак да го рециклирам или да взена втора ръка и да рециклираме???" тук отварям една скоба- механикът ще ми вземе еднакво пари дали ще ми сложи нова, стара, крива, рециклирана и т.н., но ми казваха в един глас така да се каже- рециклирано турбо е гадно- ако да беше евтино ок рискувай, ама така да се каже на половината от цената на ново- просто е огромен риск- купи си ново и си карай! А по- близките ми приятели механици се изразяваха още по- ласкаво и с една дума- "НИКОГА"
Също така да спомена за логиката ми, която не я разбра, ама другата част, която ти си видял в нея- тази в която казваш че като се счупи да хвърляме колите в кофата... такова нещо не съм казал, но ние като едни видни Българи, винаги гледаме да минем тънко и после викаме вай вай що стана... ние рециклираме, връзваме с тел, тиксо, плюнка, гвоздей и т.н. Сега ще кажете "е то много скъпо ние как така да даваме"
Ами на запад хората си правят сметка, че като си купи колата тя не му е само Бензин Масло Вода (БМВ се получи) и като си купува кола си я купува по джоба! Сега тръгнал Пешо и си купил 166ца и вика "брей къв съм гъзар" ама като охне вика- леле дай това да рециклирам щото няма пари, дай това с телчица ще го фатяме, айай съединителя скъп- ще му лепим феродо и така 20 км и пак счупен съединител... стига!
Не ви казвам да не рециклирате, просто изразвяам мнение, че не е оферта и има огромнен шанс нещата да не станат, и тъй- като сме в един форум и трябва да си помагаме- не трябва да се нападаме а да си помагаме... затова пиша тези неща, за да не се нахендри някой, апък ако ще вие си ме хранете сега- това не ми пречи
П.П. естествено, че ако питаш някой, който рециклира турбини ще ти каже- да ще стане и ще държи 100 години!Добавките, тиксото и телта не ремонтират Вашата кола!!!
Comment
-
Ще тръгна отзад напред:
Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщениетъй- като сме в един форум и трябва да си помагаме...
Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщение...Не ви казвам да не рециклирате, просто изразвяам мнение, че не е оферта и има огромнен шанс нещата да не станат...
Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщение...ние като едни видни Българи, винаги гледаме да минем тънко и после викаме вай вай що стана... ние рециклираме, връзваме с тел, тиксо, плюнка, гвоздей и т.н...., аз отивам при моя човек, казвам му какъв е проблемът, вижда я и казва "това са вариантите, това и това е най-добро", след което го оставям да действа.
Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщение...НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ШАНС, рециклирана турбина да има същите параметри, колкото оригинална и да изкара същото време, колкото оригиналната!...
2-ро: животът на турбината не се измерва във време, а в пробег и то при едно много голямо условие - правилна експлоатация и правилна поддръжка. Не бих се обзаложил, че новата ще изкара повече, защото при неправилна поддръжка може да умре предсрочно, а рециклирана турбина в добре поддържана кола да изкара повече.
И в заключение: който каквото иска да разправя и който иска - да му вярва. Аз не навивам никого, просто давам жив пример: 30 000+ км с рециклирана турбина, без грижи. За повече - не знам, но засега толкова съм навъртял.Last edited by Коки; d.m.y г., 15:55.
Comment
-
под време пак не ме разбра но нищо- под време се има предвид че за единица време всеки минава различен брой километри! за 1 година (колкото е гаранцията) може да минеш 5- 10000 и да издържи, но може и много повече! както и да е уморих се да говоря по тази тема, никого не навивам и на никого не казвам какво да прави! Всеки знае най- добре как да си е$е козата!Добавките, тиксото и телта не ремонтират Вашата кола!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщениепод време пак не ме разбра...
Турбини се ремонтират както много други възли и агрегати в автомобила. Не е рокет сайънс. Аз ти казвам, че имах щастието да отида при наистина добър майстор и той ми свърши добра работа. Това се вижда по пробега, който съм изминал. Всеки, който се интересува от ремонт на турбото или каквото и да било по тая кола, може да ми се обади и да го насоча към този майстор.
Comment
-
Коки ти каква ти е турбината и каде си я рециклирал (и за кви пари) ?
Някои знае ли дали на 136кс се рециклират или не (garrett td2503). Също да питам освен като се отвори как да разбера дали е със променлива геометря или не * очаквам 90% да ме кажете че е но все пък питам...Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло+ ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен
+ ремонтирана ГНП + още много идей за подобрение
Comment
-
Колега, 136 коньовите турбини не се рециклират. Няма ремонтни комплекти за тях. Рециклирането и може да стане само в завода на производителя. Това ако ти каже накой, че я е рециклирал, смятай, че те мята здраво по върбите. Най-много да я почисти. Иначе турбината на jtd 136hp е с променлива геометрия. Като се скапе, се хвърля и се взима една от 140hp мотора и се преправя.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
Comment